Corneliu Coposu s-ar rasuci in mormant daca ar vedea cum se maimutaresc pe panourile electorale taranistii pe care i-a lasat sa duca mai departe idealurile lui Iuliu Maniu.

Asta pentru ca, de la o viziune a lui Maniu, la PNtCD-ul lui Coposu, taranistii din Romania au ajuns sa fie condusi de Marian Petre Milut, Aurelian Pavelescu si alti "taranisti" de conjunctura. Procentele insignifiante pe care le are partidul in sondajele de opinie sunt un esec evident, dar nu rusinos. Ceea ce nu se poate afirma despre panourile electorale in care liderii PNtCD sunt incaltati cu opinci!

"Eu nu o sa supravietuiesc, dar voi, care sunteti mai tineri, aveti sansa. Va leg de suflet sa nu lasati sa moara PNt. Aceasta a fost ultima convorbire cu Maniu. (...) Era noapte, inchisoarea era pazita in exterior, iar pe culoare era comisarul acesta, care era foarte devotat si care a riscat", a povestit Corneliu Coposu momentul emotionant in care Maniu si-a lasat idealul pe mana urmasilor. Coposu si-a indeplinit promisiunea ramanand in istorie ca lider incontestabil al PNtCD. intre timp, partidul a ajuns pe mana lui Marian Petre Milut, parasit de majoritatea dintre taranistii din vechea garda, fara reprezentare in Parlament si cu lideri care se afiseaza pe panourile electorale in ipostaze jenante.

Candidatii taranistilor la alegerile pentru Parlamentul European, alaturi de liderii formatiunii privesc de pe panourile electorale inspre Uniunea Europeana... si poarta opinci, semn al "recunoasterii si afirmarii traditiilor si apartenentei nationale". Maimutareala electorala promovata de Milut, acum presedinte al PNtCD, al carui obiectiv declarat este atingerea pragului electoral. Iar pentru asta si-a incaltat candidatii la euroalegeri in opinci si a batut palma cu PNL.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.