Plenul reunit al Parlamentului a decis ieri, in cea de-a treia sedinta comuna pe aceasta tema, infiintarea comisiei de timpi de antena ai campaniei pentru referendum. Pentru acest vot, doar democratii s-au abtinut, informeaza NewsIn.

Propunerea de infiintarea comisiei nu a inregistrat niciun vot impotriva si nicio abtinere. Presedintele de sedinta, peremistul Lucian Bolcas, a anuntat ca un numar de cinci democrati, cati se aflau in sala dupa calculele sale, nu au votat.

Aceasta este cea de a treia sedinta comuna a Parlamentului dedicata infiintarii comisiei de timpi de antena pentru referendum. Saptamana trecuta, infiintarea comisiei a fost scoasa de pe ordinea de zi pentru ca PRM a invocat ca decretul prezidential nu este constitutional, nefiind precizata data pentru referendum.

Saptamana aceasta, marti, comisia nu a putut fi votata din lipsa de cvorum, insa inainte de suspendarea sedintei, majoritatea parlamentarilor au pledat pentru amanarea unei decizii pana cand judecatorii de la CCR vor decide asupra sesizarii PRM referitoare la constitutionalitatea decretului emis de Traian Basescu.

Intre timp, TVR si SRR nu au organizat dezbateri pe acest subiect si au invocant lipsa reglementarilor, cerand o clarificare de la Parlament.

Saptamana aceasta, s-a constatat totodata o noua schimbare a pozitiei partidelor. PD, care pleda saptamana trecuta pentru transarea acestei situatii si ca Parlamentul nu respecta legile neinfiintand comisia, a sustinut ca aceasta nu mai este necesara si ca ar trebui sa se mearga pe reglementarile CNA.

De altfel, vineri, doi membri ai CNA, reprezentantii PD si ai Presedintiei, Ioan Onisei si Gelu Trandafir, au opinat si ei ca infiintarea comisei nu e necesara si ca posturile publice ar fi trebuit sa difuzeze emisiuni despre referendum dupa reglementarile existente. PRM si PNL, partidele care au impiedicat saptamana trecuta infiintarea comisiei, au sustinut cu o zi in urma ca ea trebuie infiintata.

Dupa dezbateri aprinse, marti, atat propunerea de amanare a infiintarII a comisiei, cat si cea de scoatere de pe ordinea de zi au picat la vot. In aceste conditii, PD a cerut efectuarea unui apel nominal, iar presedintele de sedinta, Lucian Bolcas, constatand lipsa de cvorum, a suspendat sedinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.