Ma gandesc cu groaza la posibilitatea ca cifrele din sondajele de opinie sa se advereasca macar in parte si Partidul Democrat sa trimita, in consecinta, in Parlamentul European o liota de reprezentanti. Figuri pomadate de smecherasi, cutare profesor, cutare inginer.

E usor sa ti-i inchipui spetindu-se la serviciu, in anonimat, pana cand ii descopera Emil Boc, ocazie cu care da buzna peste ei in birou, ii intrerupe brutal din munca si-i incarca cu sarcina suplimentara de a face naveta la Bruxelles. Oameni simpli, nu-i asa?, cu meserii comune, oneste dar si anoste, care nuuuu! Nici vorba! N-au in spate rude, n-au in spate gasti de partid, n-au in spate afaceri si nici conturi babane. Popa Mihaela traieste din salariul de profesor, Marinescu Jean din cel de inginer. Ma ingrozeste anonimatul in care au stat cufundate aceste figuri care acum s-au latit pe afise de sute de mii de euro. Si ne zambesc cu siguranta si incredere. Iata cateva nume, doar pana la pozitia a zecea: Filip Petru, Marinescu Jean, Niculescu Rares Lucian, Zlotea Marian, David Dragos Florin, Popa Mihaela. Mai departe nici nu are rost sa citesti.

Scriu despre politica din februarie 1990. Oamenii acestia sunt pentru mine ca niste trimiteri intr-un tratat de politologie la care nu am facut apel niciodata. Il stiu pe Sorin Frunzaverde, cel care deschide lista. Un tip serios, genul de colonel inregimentat perfect, care slujeste interesele superiorilor fara sa cracneasca, in speranta ca astfel va fi avansat. O stiu si pe Roberta Anastase, de pe vremea cand era o tanara speranta a Tineretului Democrat si inflorea toata la butoniera Liderului Maxim, Petre Roman.
Cel mai tare ma ingrozeste insa felul in care Partidul Democrat si-a conceput campania electorala pentru europarlamentare. Partidul cotat cu cele mai mari procente da dovada de un cinism si o lipsa de scrupule care te paralizeaza. Afisul cu care au impanzit Bucurestiul ii prezinta pe toti candidatii, in mijloc un loc pe care scrie “dirigintele ocupat cu Referendumul”.

Asta este reforma clasei politice? O clasa cu diriginte?! Adica una de liceu, in cel mai bun caz?! O clasa de mediocri, de anonimi, intr-ale politicii, daca nu cumva una de corigenti? Cinci'spe indivizi pe care-i si vezi imbrancindu-se ca niste plavani pe holurile scolii, jughinindu-se in pauzaa si care incremenesc numai cand se suna pentru ora de dirigentie. Pentru ca stiu ca vine dirigu' , baiat de comitet da' la o adica mai golan decat cel mai golan din clasa, care iti baga o scatoalca fie ca esti fata, fie baiat, in cazul in care misti. Genul profului de sport care iese cu elevii la un sprit, mai inghesuie gagicile prin veceu, mai arde cate un pumn in stomac. Da' stai smirna la ora de dirigentie, imbracat corect in uniforma clasei, in liniste si ordine, chiar daca dirigu' lipseste. La romana, la mate, la fizica, te hahai, te golanesti, ca are Basescu grija sa treci examenele. A X-a PD, smecherii scolii politice romanesti.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.