Liberalii nu se dezmint nici macar pentru o clipa. Fie aflati in campanie electorala, la guvernare, sau concomitent in ambele ipostaze, Tariceanu si colegii sai continua sa se comporte dupa principiul “nici usturoi nu am mancat, nici gura nu imi miroase!”. Prestatia unei guvernari mediocre in care au fost, de departe, vioara intai in ale incompetentei si scandalurilor politice, mai-marii PNL considera ca au dreptul sa mai ceara inca o data girul electoratului. Pentru euroalegeri, pentru locale, pentru parlamentare si peste doi ani, pentru functia suprema in stat... Premierul, aflat, si el, in plina campanie pentru europarlamentare, s-a lansat intr-un atac dur la adresa inamicului public numarul unu, Traian Basescu. Concret, „Tariceanu II” sustine ca prin asumarea raspunderii pe Legea votului uninominal, el a facut mai mult decat a facut Basescu pentru introducerea sistemului uninominal la viitoarele alegeri parlamentare. Este greu sa contabilizezi meritele, daca exista, ale unuia sau altuia dintre cei doi decidenti ai zilei, insa, partea de vina pentru dezastrul in care se gaseste Romania le apartine intr-o proportie covarsitoare.

Cand ai tupeul de a vorbi de romani, de Romania, de ceea ce poti oferi tu unei tari sfasiate de orgolii si scandaluri politice, in contextul in care prestatia ta ca premier sau presedinte a fost una cel mult mediocra, atunci totul este posibil. Orban a adus si el grave acuze aceluiasi presedinte-jucator de la Cotroceni, in timp ce Nicolaescu a devenit, brusc expert in tensionatele relatii romano- italiene. Tariceanu vorbeste despre necesitatea incurajarii dezvoltarii industriei petrochimice, iar Norica Nicolai despre respectul PNL fata de... femeie. In rest, demagogie, populism si promisiuni cat cuprinde... Liberalii si-au lansat, spre exemplu, in municipiul Focsani, candidatii la PE intr-un miting in care vor curge “lapte si miere“ sub forma de valuri de promisiuni. Orban, Adomnitei si alti ministri liberali vor cobori de la inaltimea demnitatii ministeriale si vor vorbi cu simplii cetateni pentru a-i mangaia, imbratisa si imbarbata, probabil, in eventualitatea unui nou dezastru generat de un potential Cabinet Tariceanu III. Vor fi inaugurate drumnuri nationale,vor avea loc intrevederi cu profesorii, muncitorii. Rasu-plansu in varianta liberala! Mii de membri de partid si simpatizanti PNL au participat, sambata, la Sala Sporturilor din Ramnicu Valcea, la un miting de prezentare a candidatelor liberale in alegerile pentru Parlamentul European. Evenimentul s-a desfasurat in prezenta Sefului Executivului, a ministrului Apararii Teodor Melescanu, a senatorului Norica Nicolai si a deputatului Emilian Francu. Aceeasi avalansa de promisiuni...

Mentionam ca premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, sambata, la finalul vizitei de lucru de la Horezu, ca, prin asumarea raspunderii pe Legea votului uninominal, el a facut mai mult decat a facut presedintele Traian Basescu pentru introducerea sistemului uninominal la viitoarele alegeri parlamentare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.