Pesedistii si-au spalat rufele murdare la Sala Palatului, in prezenta a 5.000 de membri.
Desi s-a dorit a fi o actiune electorala de mare efect, cu baloane, muzica si Liviu Dragnea pe post de prezentator pe modelul Octavian Ursulescu la concursurile de miss, adunarea celor 5.000 de alesi locali ai PSD, convocata simbata, la Sala Palatului, s-a transformat intr-o minunata ocazie pentru spalarea rufelor murdare in public. Aproape fara exceptie, vorbitorii au adus acuzatii la adresa actualei conduceri a PSD, pentru ca nu a ales bine candidatii de pe lista pentru PE, la adresa fostei conduceri a PSD, pentru ca „ministrii lui Nastase nu raspundeau la telefon“ cind partidul avea nevoie de ei, dar mai ales la adresa Grupului de la Cluj, ai caror reprezentanti au lipsit de la eveniment. Fostul vicepresedinte Vasile Dincu, care saptamina trecuta a cerut eliminarea „javrelor batrine“ si a „resturilor bolsevice“ din partid, a fost atacat de liderii PSD. Baroni cu greutate ca Vanghelie sau Oprisan au tinut sa se declare de partea lui Ion Iliescu si a lui Adrian Nastase. Marian Vanghelie l-a denumit pe Vasile Dincu „un ratacit al tranzitiei“ si i-a transmis acestuia ca, oricit s-ar stradui, „nu va reusi sa-i faca pe pesedisti sa se certe“. Oprisan s-a autointitulat „o javra batrina de 17 ani in acest partid“ si a sarit in apararea inaintasilor: „Avem nevoie de Sorin Oprescu, de Miron Mitrea, de Adrian Nastase si cel mai mult avem nevoie de Ion Iliescu“.

Cel mai dur a fost insa Ion Iliescu, cel vizat de sintagma „javra batrina“. Presedintele de onoare al PSD, care a asteptat exact o ocazie ca aceasta pentru a contraataca in fata citorva mii de membri de partid, a dezvaluit existenta unui „complot“ pentru scindarea partidului pus la cale de Grupul de la Cluj, impreuna cu presedintele Traian Basescu. „Se foloseste strategia coloanei a cincea, a subminarii din interior“, a explicat fostul presedinte, care i-a mai numit si alta data pe Ion Rus si pe Vasile Dincu „exponentii coloanei a cincea in PSD“. Amintind, in context, de momentele rupturii FSN, prin desprinderea PD de vechiul partid, si apoi a episodului aparitiei ApR in 1997, Ion Iliescu a declarat: „Ne aflam in fata celui de-al treilea val de 'reformatori>> care vor sa dea PSD pe mina PD si a lui Traian Basescu“. Iliescu a facut trimitere directa la Vasile Dincu si la Ioan Rus, spunind ca „PSD nu are nevoie de oameni care sa rosteasca fraze de stinga, dar sa traga cu ochiul in coltul din dreapta sa vada daca sint aprobati si sa se duca la Cotroceni sa ceara voie... Li s-a si zis: 'Daca vreti sa fiti acceptati ca partid reformat, dati-l afara pe Iliescu!>>“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.