Guvernul condus de liberalul Calin Popescu Tariceanu nu se va confrunta cu o noua motiune de cenzura ca urmare a angajarii raspunderii asupra legii de introducere a votului uninominal.

Desi nu sunt de acord cu tipul de scrutin pe care il introduce actul normativ elaborat de Asociatia Pro Democratia, partidele din opozitie s-au ferit sa incerce daramarea actualului Cabinet pe seama unui proiect dorit de majoritatea romanilor.

Termenul legal pana la care partidele puteau depune o motiune de cenzura dupa ce guvernul si-a angajat raspunderea pentru uninominal a expirat ieri, iar la conducerea celor doua Camere nu a fost inregistrat un astfel de demers. inainte de a ajunge pe masa presedintelui pentru promulgare, legea poate fi contestata, in urmatoarele cinci zile, la Curtea Constitutionala.

PD a anuntat ca va face acest gest din cauza prevederii privind alegerea presedintilor de Consilii Judetene tot prin sistem uninominal. Desi sustin varianta propusa de presedintele Traian Basescu, asa zisul "uninominal pur", pedistii si liberal-democratii au amanat depunerea unei motiuni de cenzura pana dupa scrutinul de la 25 noiembrie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.