Tariceanu si Geoana au aceiasi consultanti politici. Partenerul de afaceri al lui Dan Andronic, Radu Enache, a devenit strategul social democratilor in campania europarlamentara.

Noul strateg electoral al PSD este Radu Enache. Actionar, administrator si director al Multimedia Political Communication (MPC), Enache este considerat mina dreapta a lui Dan Andronic - actionarul majoritar al firmei care este angajata pe baza de contract ca strateg al PNL si al premierului Tariceanu.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Radu Enache detine 10% din actiunile MPC, in timp ce Dan Andronic detine 60%, prin intermediul DA Communication&Media, detinuta 100% de sora lui, Roxana Andronic. Enache este si administratorul MPC, iar pe pagina de Internet a Facultatii de Comunicare si Relatii Publice, acolo unde este lector, Enache se prezinta ca director al MPC.

Dan Andronic afirma ca Radu Enache nu mai este partener al firmei MPC, el dindu-si demisia in urma cu circa o luna. „Pentru ca era un conflict de interese“, sustine Andronic. Mai mult, acesta precizeaza ca Enache urmeaza sa fie inlocuit din calitatea de administrator al MPC in proxima sedinta a Adunarii Generale a Actionarilor. Radu Enache sustine insa ca a ramas partenerul lui Dan Andronic. „Da, e adevarat, sint asociatul lui Dan Andronic in mai multe firme“, ne-a declarat Enache. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Enache este asociat cu Andronic si in First One Communication, cu 5%.

Radu Enache a devenit de citeva saptamini strategul social democratilor, decizie pe care liderii PSD au tinut-o pina acum sub tacere. Enache explica: „Nu am o relatie institutionala cu ei. Exista o relatie de prietenie veche intre mine si Liviu Dragnea si ei m-au rugat sa le fac o analiza de pozitionare. Au mai avut nevoie de niste oameni pentru stafful de campanie, iar eu le-am recomandat niste fosti studenti de-ai mei de la SNSPA. Este mai degraba o chestiune amicala“. Asadar, Radu Enache lucreaza benevol pentru PSD. „Poate vi se pare ciudat ca sint atit de generos, dar in calitatea mea de profesor la SNSPA sint si eu interesat sa gasesc o poarta deschisa, sa fiu in contact cu oamenii“, mai spune partenerul lui Andronic. Radu Enache recunoaste si ca are colaborari punctuale si cu o parte dintre liderii PSD, la fel cum Dan Andronic ar avea cu o parte dintre ministrii Cabinetului Tariceanu. „Da, dar nu e nici o chestiune contractuala, sint relatii vechi bazate pe prietenie“, afirma Enache.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.