Liderii PPCD (fostul PNTCD) sunt indignati de faptul ca la alegerile partiale de duminica nu vor avea reprezentanti in birourile electorale ale sectiilor de votare. Situatia se datoreaza prevederilor Ordonantei 8/2005 care stipuleaza ca numai partidele parlamentare vor avea reprezentanti in sectiile de votare. "Acest lucru creeaza o inechitate. In Timis, PPCD este al treilea partid ca reprezentare, dar candidatul nostru in localitatea Sandra nu va fi asistat de reprezentanti ai partidului in birourile electorale. In schimb, PUR, care in Timis nu reprezinta nimic, va fi prezent peste tot", s-a plans ieri presedintele partidului Gheorghe Ciuhandu.

El a relatat ca premierul Calin Popescu Tariceanu a justificat aceste prevederi invocand "ratiuni de simplificare a alcatuirii birourilor electorale", fiind vorba de alegeri partiale. "Aceasta explicatie nu ma satisface. Alegerile partiale sunt la fel de importante ca oricare alte alegeri", a comentat liderul crestin-democrat. Ciuhandu a spus ca a sesizat si popularii europeni in legatura cu legislatia privind partialele din 3 aprilie. "Punem semnul intrebarii asupra corectitudinii acestor alegeri cata vreme aceste prevederi nu vor fi abolite. Nu stiu cand vor fi abolite. Cred totusi ca este tardiv pentru ca in majoritatea sectiilor de votare birourile electorale sunt deja constituite", a precizat presedintele PPCD. Un alt motiv de nemultumire al crestin-democratilor este faptul ca Radu Munteanu, candidatul partidului la Primaria Capitalei, "apare foarte rar si la ore nepotrivite" la posturile de televiziune.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.