Legea nu permite ca referendumul si euroalegerile sa fie organizate in aceleasi spatii, dar Guvernul va face tot posibilul pentru a reduce cheltuielile presupuse de organizarea referendumului, i-a transmis ieri premierul Tariceanu presedintelui Basescu.
Intr-o scrisoare de raspuns adresata sefului statului, Tariceanu i-a cerut lui Basescu sa nu foloseasca legea votului uninominal drept instrument intr-o lupta politica si electorala, ci mai bine sa conlucreze, in numele unui obiectiv comun. Amintim ca, intr-o scrisoare trimisa luni premierului, presedintele solicitase ca referendumul si euroalegerile sa fie organizate in aceleasi spatii si sa se ajusteze si programul orar, astfel incat cele doua procese sa fie simultane.

"In momentul in care ati semnat Decretul de organizare a referendumului, stiati care sunt restrictiile impuse de aceasta Lege (a referendumului - n. red.). Stiati ca referendumul presupune costuri suplimentare. In aceste conditii, scrisoarea dumneavoastra nu poate decat sa ma uimeasca. In acelasi timp, nu inteleg exact care este solicitarea pe care o adresati Guvernului. Daca ii solicitati Guvernului sa incalce legea, pentru ca opinia publica sa nu considere ca presedintele Romaniei solicita un referendum care presupune cheltuieli suplimentare, atunci va pot spune de pe acum raspunsul meu: <<Guvernul Romaniei nu incalca legea!>>" - se arata in scrisoarea premierului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.