Viktor Orban, presedintele principalului partid de opozitie din Ungaria FIDESZ, le-a cerut maghiarilor din Romania sa lupte pentru autonomie in cadrul unei serbari religioase prilejuite de culesul viei in localitatea Viile Orasu Nou, la care a participat alaturi de episcopul reformat Laszlo Tokes, informeaza Mediafax.
Fostul premier al Ungariei, Viktor Orban, le-a spus ieri celor aproximativ 1000 de maghiari prezenti la sarbatoarea culesului viei ca, daca cred in autonomie, trebuie sa lupte.

"Am venit aici sa va incurajez. In noiembrie vi se ofera posibilitatea sa va trimiteti un reprezentant in Parlamentul European. Daca credeti in autonomie trebuie sa luptati. Acum aveti ocazia pentru ca nu o sa o primiti acasa prin posta", a spus Orban. Acesta a mai afirmat ca aderarea Romaniei la Uniunea Europeana a reprezentat un lucru bun. "Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana a reprezentat in final un lucru bun pentru maghiari. Desfiintarea granitelor a venit chiar cand trebuia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.