113 amendamente au fost aduse proiectului pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea. Cele care vizeaza fondul legii au fost respinse.
In aceasta dupa-amiaza, premierul Tariceanu vine in fata Camerelor reunite ale Parlamentului si va prezenta textul proiectului de lege asupra caruia isi va asuma raspunderea. Este vorba de proiectul PNL-Pro Democratia, care prevede ca jumatate din mandatele de parlamentari sa fie obtinute de catre cistigatorii colegiilor uninominale, iar cealalta jumatate prin redistribuire la o parte dintre candidatii care obtin locuri doi sau chiar trei in colegiile uninominale.

PSD, UDMR, PC si minoritatile au depus in total 113 amendamente, cele mai multe fiind ale social democratilor - 74. In ceea ce priveste amendamentele depuse de PSD, cele venite de la senatori vizeaza schimbarea fondului legii, prin introducerea sistemului uninominal pur in doua tururi de scrutin, la Senat, si uninominal mixt, la Camera Deputatilor. Amendamentele depuse de deputatii acestui partid nu prevad modificari majore, dar propun o noutate, vot uninominal pentru alegerea presedintilor consiliilor judetene. Conservatorii propun ca impartirea circumscriptiilor electorale in colegii uninominale sa se faca printr-un proiect de lege al Guvernului, si nu prin hotarire de guvern, si, de asemenea, doresc ca pentru judetele Harghita si Covasna sa fie atribuit cite un mandat din oficiu pentru reprezentantii cetatenilor romani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.