O parte din deputatii juristi considera ca decretul emis marti-seara de presedintele Traian Basescu pentru convocarea referendumului in ziua euroalegerilor este legal,iar altii il considera ilegal, deoarece seful statului nu a mentionat o data concreta pentru organizarea referendumului national.
Pe de alta parte, juristii de la Camera sustin ca suprapunerea referendumului cu alegerile pentru Parlamentul European este legala atata timp cat presedintele nu promulga ultima modificare a Legii referendumului, potrivit careia alegerile nu se pot desfasura in aceeasi zi cu un referendum national. Deputatul democrat Daniel Buda a declarat ca “emiterea decretului in aceasta modalitate este cat se poate de legala, deoarece a fost stabilita data in cuprinsul acestuia”. Democratul a fost sustinut si de catre deputatul PSD Florin Iordache, care a sustinut ca decretul emis de Traian Basescu e legal.La randul sau, deputatul liberal Gheorghe Gabor a afirmat ca decretul pentru referendum emis de seful statului este ilegal pentru ca nu cuprinde in formularea sa o data concreta. De aceasi parere cu deputatul PNL a fost deputatul UDMR Mate Levente Andras, care a spus si el ca decretul nu contine o data concreta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.