Tariceanu a hotarit sa-si asume raspunderea pentru uninominal, Basescu nu renunta la referendum.

Biroul Politic Central al PNL a mandatat ieri guvernul sa isi asume raspunderea in Parlament pe legea alegerilor parlamentare in baza votului uninominal. In cadrul sedintei, discutiile au fost destul de aprinse. Ceea ce s-a vazut si la vot, unde mai multe nume grele nu au fost de acord cu aceasta decizie. Au votat impotriva vicepresedintele Dan Radu Rusanu, liderul informal al liberalilor din zona Moldovei, Relu Fenechiu, primarul municipiului Deva, Mircia Muntean si deputatul de Bihor Cornel Popa.

S-au abtinut vicepresedintii Puiu Hasotti si Norica Nicolai. In favoarea asumarii s-au pronuntat toti ministrii cu drept de vot in BPC si, conform deciziei luate, oficializarea acestui act va avea loc in sedinta de miercuri a Guvernului. In cadrul sedintei liberalilor, propunerea de asumare a apartinut presedintelui PNL, Calin Popescu-Tariceanu.

Explicatii privind voturile negative am primit de la Mircia Muntean: „Noi nu trebuia sa iesim cu asumarea. Mesajul nostru trebuia sa sune astfel: sintem partidul care este promotorul votului uninominal, proiectul lucrat in colaborare cu Pro Democratia este in dezbateri in Parlament, dar, in acelasi timp, sustinem orice actiune care vine in sprijinul sistemului uninominal, deci sustinem si organizarea referendumului si ne implicam total si in acest demers. Nu a fost agreata aceasta varianta si de aceea au fost si citeva voturi impotriva asumarii“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.