Acum trei ani contestau implicarea lui Ion Iliescu, pe atunci presedinte, in campania electorala a PSD. Acum, Traian Basescu, presedinte, este principala arma electorala a PD.

Balonase care cad din tavan, fulare portocalii la git, imnuri de partid patentate si Traian Basescu. Este reteta de campanie prin care democratii si-au lansat ieri, la Sala Palatului, candidatii la alegerile europarlamentare. PD nu se sfieste sa se afiseze in campanie alaturi de seful statului. Mai mult, democratii recunosc deschis ca este unul dintre argumentele pentru care PD va cistiga europarlamentarele. O spune chiar presedintele executiv al partidului, Adriean Videanu. Dupa ce a enumerat doua argumente, legate de „scorul in sondaje“ sau de „forta electoratului PD“, Videanu a oferit si ultimul argument al succesului PD: „Ultimul argument o sa-l vedeti mai tirziu, pentru ca am inceput impreuna si trebuie sa continuam impreuna“. Se referea la Traian Basescu, care inca nu ajunsese la intrunirea democratilor.

A venit exact in momentul in care liderii PD si-au terminat discursurile, insa la timp pentru a asculta cuvintul presedintelui PPE, Wilfried Martens. Pentru el au fost deschise usile din fundul salii, pe care altfel ceilalti invitati nu puteau intra. A strabatut sala printre activistii democrati, in aplauzele acestora si acompaniat in fundal de melodia populara „Ciuleandra“. Initial, Basescu a incercat sa para neutru. Le-a tinut democratilor o lunga lectie despre importanta tratatului european. Insa, in final, nu si-a dezamagit colegii de partid. Si i-a asigurat ca va convoca referendumul pentru votul uninominal si ca nu este nici o problema ca acesta sa aiba loc o data cu alegerile. „Eram sigur ca nu ne va lasa singuri. Multumim, imparate!“, a exclamat entuziasmat un pedist din sala. Iar Basescu nu a ramas dator iubirii fostilor sai colegi. La plecare le-a spus pedistilor: „Va doresc succes in alegeri la fel ca oricarui alt partid. Numai ca dumneavoastra vi-l doresc din inima“.

Acum, pentru democrati, sustinerea sefului statului este un lucru firesc. „Este normal sa vina la intruniri de partid la care este invitat. Diferenta dintre el si Iliescu este ca el a anuntat ca merge la toate partidele care il invita, iar Iliescu mergea doar la PSD“, sustine vicepresedintele PD Ioan Oltean.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.