Incepind de astazi, scena politica va cunoaste o noua competitie: adoptarea contra cronometru a uninominalului impotriva referendumului pentru aceeasi lege.
Astazi expira termenul dat de presedintele Basescu Parlamentului, pentru primirea spre promulgare a legii uninominalului. Se stie, conditia impusa de seful statului nu poate fi transpusa in practica, legea aflindu-se doar in faza dezbaterii in prima Camera sesizata. Exista deci premisa ca presedintele sa emita decretul de organizare a referendumului, care se va desfasura, dupa cum a anuntat, concomitent cu alegerile pentru Parlamentul European, pe 25 noiembrie.

De cealalta parte, Guvernul pare decis sa contraatace si sa-si asume raspunderea in Parlament pe legea uninominalului. Declaratia in acest sens de acum citeva zile a premierului a fost intarita ieri de presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. „Daca se va vedea ca lucrurile nu merg bine in Parlament, atunci, mai mult ca sigur, Guvernul isi va asuma raspunderea. Asta inseamna ca vom avea alegeri cu vot uninominal pentru Parlamentul Romaniei. Important este sa avem legea si o s-o avem in urmatoarea saptamina“, a afirmat Olteanu. In sprijinul liberalilor a sarit si PRM, care a anuntat ca renunta la depunerea unei motiuni de cenzura pe aceasta tema.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.