"Singurul partid care refuza este PD, care refuza discutiile pe buget. Bugetul pe 2008 este foarte important si nici un partid serios nu poate evita discutarea acestui act normativ. PD ne arata adevarata fata si adevarata structura", i-a atacat Tariceanu, la sfarsitul saptamanii trecute, pe fostii parteneri de guvernare.

Premierul nu a ezitat chiar sa dea unele sfaturi de campanie democratilor, dojenindu-i ca prin nediscutarea unui proiect de importanta bugetului le-ar putea fi afectata comunicarea cu electoratul. "Cum poti convinge alegatorii ca stii sa dialoghezi cu ei, cand nu stii sa dialoghezi cu alte partide politice?", a comentat Tariceanu tactica PD. Pe de alta parte, ideea lui Geoana potrivit careia consultarile ar trebui sa aiba loc in Parlament, si nu la Palatul Victoria, reprezinta pentru premier dovada unui orgoliu marunt. "Cred ca Geoana ar trebui sa depaseasca aceste probleme", a adaugat premierul.

In paralel, imprastiati prin diferite locuri din tara, ceilalti lideri liberali au lansat noi valuri de atacuri la adresa democratilor, pastrandu-si, totusi, fata de pesedisti un ton ceva mai "moale". De la Constanta, vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti, i-a catalogat pe democrati drept "iresponsabili", declarandu-si totodata convingerea ca pesedistii "vor reveni la sentimente mai bune" in ceea ce priveste votarea bugetului de stat.

Afirmatiile vicelui liberal au venit la scurt timp dupa ce un coleg al sau, deputatul PNL George Scutaru, a declarat ca reactia PD fata de consultarile pe buget ar dovedi ca politica promovata de liderii acestei formatiuni este doar "gargara ieftina" si ca "nu pot depasi nivelul de yesmen-i ai lui Traian Basescu".