Daca la nivel declarativ condamna migratia politica, in timp, PD s-a dovedit a fi cel mai mare beneficiar al acesteia.

A inceput cu primarii - nu mai putin de 100 de edili de la alte partide alegand tabara democrata cand a fost vorba de declararea apartenentei - si a continuat cu parlamentarii, alesii democratilor devenind mai numerosi odata cu cresterea partidului in sondaje.

PD a racolat, dupa alegerile din 2004, 18 senatori si deputati alesi pe listele altor partide, jumatate dintre acestia provenind din PRM. De altfel, formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor a inregistrat cele mai mari „pagube”, dintre cei 48 de parlamentari, alesi in 2004, 21 regasindu-se astazi in alte partide.

PD nu a facut mofturi, primindu-i atat pe cei aflati la prima mutare de acest fel - cum ar fi ex-PRM-istii William Branza sau Dorel Onaca, fostii conservatori Gratiela Iordache sau Dumitru Bucsenescu, ex-PSD-istii Amarie Constantin sau Gheorghe Sarb -, cat si pe cei care au bifat partidul si anul.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.