Societatea civila a facut publice ieri numele candidatilor la europarlamentare „care au pete“.
Petru Filip si Marian Zlotea (PD), Daniel Daianu si Cristian Anghel (PNL), Daniela Buruiana (PRM), Adrian Severin si Ioan Mircea Pascu (PSD), Rozalia Biro (UDMR) sau Gigi Becali (PNG) sint candidatii care nu indeplinesc cele sapte criterii stabilite de Coalitia pentru un Parlament Curat (CPC) pentru candidatii la alegerile europarlamentare. Acestia au fost alesi dintr-o lista cu 100 de candidati despre care membrii CPC sustin ca ar avea sanse sa cistige un loc de europarlamentar, potrivit sondajelor de opinie. Printre criterii se numara colaborarea cu Securitatea in calitate de agent sau informator, aflarea in ancheta intr-un dosar de coruptie sau deturnare de fonduri, traseismul politic sau detinerea unei averi disproportionate fata de sursele de venit. De asemenea, sint blamate persoanele care s-au aflat in incompatibilitate cu functia detinuta, dar si cei care ar putea cadea sub incidenta legii lustratiei.

Cei prezenti pe lista CPC au contestat ieri motivele pentru care au fost trecuti drept candidati indezirabili. In plus, au fost mai multe voci care au acuzat faptul ca sint mai multi candidati ce ar trebui sa apara pe lista, dar nu au fost omisi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.