Filialele din Bucuresti ale PNL si PSD vor ramane fara sediile din Piata Universitatii, incepand din 2009.

Birourile din Piata Universitatii in care lucreaza organizatiile PSD, PNL, aflate in administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), vor fi transferate Ministerului Sanatatii.In imobilul cunoscut de bucuresteni drept „la coada calului“, Ministerul Sanatatii isi va amenaja propriul sediu, cel mai devreme in 2009. Secretariatul General al Guvernului (SGG) a decis sa nu mai prelungeasca contractele de inchiriere dupa data scadenta.

Vlad Iliescu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, spune ca este nevoie de un nou sediu pentru cei 260 de angajati, care acum se inghesuie intr-o aripa a Ministerului Internelor si Reformei Administratiei. „Noi trebuia oricum sa ne gasim un nou sediu. Solutia era sa ne construim o cladire sau sa luam alt spatiu de la RAAPPS“, a declarat Moisescu.

Constructia unui sediu nou a fost scoasa din calcul din cauza lipsei spatiilor din Capitala. O alta varianta ar fi fost constructia unor sedii pentru institutiile guvernamentale pe locul
depourilor de langa Piata Victoriei, intentie anuntata anul acesta de premierul Calin Popescu-Tariceanu, dar, se pare, abandonata.

Solutia RAAPPS pare cel mai rapid de pus in practica. Moisescu spune ca schema Ministerului s-a incarcat in ultimul timp, in special prin crearea altor posturi legate de relatiile cu partenerii din Uniunea Europeana. Secretarul de stat a adaugat ca nu stie care este patrimoniul RAAPPS, astfel incat nu poate estima daca sediul din Piata Universitatii este o alegere buna.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.