Fostul director al SRI, Virgil Magureanu, a declarat luni seara, in cadrul unei emisiuni televizate, ca Theodor Stolojan nu a mai reprezentat o locomotiva pentru Alianta D.A. PNL-PD in campania electorala pentru prezidentialele si parlamentarele din 2004. "Stolojan nu a fost obosit din cauza saturatiei din campanie, el trebuia sa paraseasca locul unu", a precizat Magureanu. El a adaugat ca Basescu era cel mai potrivit pentru a-l inlocui pe fostul presedinte al PNL. In acest sens, el a afirmat ca in acel moment "totul se invartea in gol", iar Stolojan si-a dat seama de acest lucru. De asemenea, el a afirmat ca dupa ce Partidul National Roman, infiintat de el, a fuzionat cu PD l-a sustinut pe Traian Basescu. Magureanu a declarat ca il sprijina in continuare pe seful statului.

Magureanu a mai subiniat ca jocurile sunt facute in ceea ce priveste cursa electorala pentru Primaria Capitalei, castigatorul fiind deja stabilit, in persoana democratului Adriean Videanu. In acest sens, el a aratat ca a existat un grup care a lucrat la acest obiectiv. "Jocurile au fost facute ca sa iasa Videanu, iar aceste jocuri au fost realizate de o forta superioara", a accentuat Magureanu, precizand ca Basescu nu numai ca il agreeaza pe Videanu ca primar al Capitalei, ci si ca viitor presedinte al PD.

'Partid popular, cu oameni noi>>

Fostul director al SRI a mai declarat ca, in momentul de fata PNL si PD nu pot fuziona intr-un partid popular si datorita problemelor pe care le ridica guvernarea. El a subliniat un viitor partid popular trebuie sa se construiasca cu oameni noi neimplicati politic, adaugand ca are "semne" care spun ca exista persoane care nu fac parte din nici o formatiune politica si care ar vrea sa adere la un proiect popular.

'Am avut incredere in Iliescu>>

In acelasi timp, Magureanu a aratat ca in momentul de fata nu se mai afla in relatii bune cu fostul sef al statului, Ion Iliescu. "Inainte de 1989 am avut o relatie apropiata cu Iliescu. Am crezut in el. Acum este o alta situatie, parerile noastre sunt diferite, relatiile nu mai sunt ca altadata. Magureanu a precizat ca relatiile intre Nicolae Ceausescu si Ion Iliescu s-au racit pe parcurs dupa ce dictatorul a aflat ca Iliescu se intalneste cu Militaru, dar si cu el.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.