Surse guvernamentale si din cadrul conducerii coalitiei anunta schimbarea Guvernului Tariceanu in 26 aprilie, imediat dupa semnarea tratatului de aderare la UE.

Acest subiect, sustin sursele citate, a fost discutat ieri, la Palatul Cotroceni, de premierul Tariceanu si presedintele Traian Basescu, intr-o intalnire care oficial avea drept tema situatia ziaristilor rapiti in Irak. Potrivit informatiilor noastre, relatiile dintre premier si presedinte s-au deteriorat simtitor, Traian Basescu exprimandu-si in culise intentia de a-l inlocui pe Tariceanu cu preferatul sau Stolojan.

Aceasta informatie este cunoscuta la varful PNL, liberalii regrupandu-se, conform cu noua conjunctura politica, impotriva actualului premier, pe care il acuza ca nu a reusit sa inlocuiasca clientela PSD din administratia locala si ca s-a inconjurat de o "camarila personala", care ar face jocurile in Guvern. Problema este ca, potrivit Constitutiei, presedintele nu-l poate demite pe prim-ministru. Acesta nu poate fi inlocuit decat in cazul in care demisioneaza sau in cazul in care parlamentul adopta o motiune de cenzura. Daca presedintele Basescu isi pune in practica intentiile, situatia ce se va crea va semana izbitor cu cea generata de fostul presedinte Emil Constantinescu, care a fortat demiterea lui Radu Vasile, prin demisiile individuale ale ministrilor de la vremea respectiva.

Se spune ca, pentru a preintampina orice incercare de opozitie sau rezistenta din partea lui Tariceanu, a fost orchestrata chemarea lui Dinu Patriciu ieri, la audieri la PNA, ca o "pisica" aratata celor care ar avea intentia sa se opuna schimbarilor preconizate la nivelul Guvernului. Tariceanu a afirmat in doua randuri la sedintele liberalilor ca nu se va opune si nici nu are nimic de obiectat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.