Vicepresedintele PRM Lucian Bolcas considera ca actiunile presedintelui Traian Basescu vadesc un singur scop: seful statului nu vrea altceva in opinia lui Bolcas, decat sa-si creeze imaginea unui om care controleaza si conduce totul in societate.
„Daca privim succesiunea actiunilor prezidentiale, vom observa limpede ca presedintele face totul in slujba imaginii de atotputernic: cere premierului sa numeasca nu stiu ce fel de ministri, cere diverselor domenii de activitate sa atinga nu stiu ce obiective in plan economic, cere Parlamentului sa elaboreze nu stiu ce legi. In fapt insa, Traian Basescu se prevaleaza de o putere pe care nu o are nici institutional - pentru ca nu-i este conferita de Constitutie - si nici politic pentru ca nu i-o da nimeni”, a comentat vicepresedintele PRM pentru A.M.Press. Bolcas a dat ca exemplu ultima actiune a sefului statului, aceea de a solicita presedintilor de Camere, primului ministru si sefilor de partide sa elaboreze legea votului uninominal pana pe 22 octombrie, in caz contrar urmand sa declanseze un referendum. „Din nou, avem aceeasi imagine de om aflat deasupra tuturor. Presedintele le cere celorlalti sa indeplineasca ceva despre care stie bine ca este imposibil de realizat in timpul acordat. Aceasta pentru ca ulterior, Traian Basescu sa apara ca salvator care declanseaza referendumul, chipurile pentru votul uninominal. Fals!”, a conchis Lucian Bolcas.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.