Sondaj Data Media cu rezultate miraculoase: Mircea Geoana si Traian Basescu au cifre similare la capitolul popularitate, iar PSD a crescut cu aproape zece procente.
Mircea Geoana l-a ajuns din urma pe Traian Basescu la capitolul incredere publica. Aceasta este principala concluzie a unui sondaj de opinie realizat de sociologii de la Data Media la comanda Institutului Pro. Sondajul este programat sa fie dat astazi publicitatii. Cifrele cu care sint cotati Geoana si PSD sint, practic, iesite din comun. 50,9% dintre romani au pareri favorabile despre Mircea Geoana. Traian Basescu, care se obisnuise sa conduca detasat in sondajele ultimilor ani, este cotat acum cu 51,5% la incredere, diferenta dintre el si Mircea Geoana fiind de doar 0,6%. In cercetarea Data Media, Gigi Becali, cel care aparea in mai toate sondajele pe locul doi al increderii in personalitatile publice, imediat dupa Traian Basescu, este acum cotat cu 26,8% pareri favorabile. Mai exact, Becali este pe locul 13, mult dupa Bogdan Olteanu (42,3%), Teodor Melescanu (34,9%) sau Titus Corlatean (29,5%).

Nici macar directorul general al Institutului Pro, Bogdan Teodorescu, nu-si explica cota de incredere la care a ajuns, peste noapte, liderul PSD, Mircea Geoana. „Eu nu-mi explic in nici un fel aceasta crestere. E un rezultat care ma uimeste, dar o iau ca atare. Mie nu mi se pare normal sa creasca atita, dar asta e opinia mea“, spune Bogdan Teodorescu, beneficiarul sondajului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.