Creatoarea de moda Irina Schrotter a declarat astazi, ca va candida pentru fotoliul de primar al Iasiului, intrucat este dezamagita de politica si de interesul scazut pentru cetateni ale actualului primar PSD, Gheorghe Nichita.

„Cu siguranta voi candida. Iasiul e condus in acest moment de un grup de oameni de afaceri strans legat de actualul primar, grup care controleaza totul in Iasi. Iesenii se simt cum se simteau bacaoanii pe vremea primarului Sechelariu. Cu siguranta am sanse reale sa-l inving pe domnul Nichita”, a declarat, Irina Schrotter, dupa cum informeaza NewsIn.

In replica, primarul Iasiului a infirmat, astazi, intr-o conferinta de presa, acuzele creatoarei de moda. „Primaria nu incurajeaza grupuri de oameni de afaceri, ci mediul de afaceri, in ansamblul sau. Ca primar, sunt oricand dispus sa sprijin orice initiativa care presupune o investitie la Iasi”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Irina Schrotter a mai declarat ca va candida ca independent, creatoarea de moda precizand ca nu va incheia acorduri de colaborare cu niciun partid politic.

Irina Schrotter ii va avea drept principali contracandidati pe actualul primar PSD Gheorghe Nichita, pe democratul Dan Carlan, aflat la a patra candidatura, si pe liberal-democratul Dumitru Oprea, rectorul Universitatii „Al.I.Cuza”.

Creatoarea de moda este sotia lui Zaharia Schrotter, un cunoscut om de afaceri din Iasi si un vehement contestatar al proiectului Palas, dezvoltat de „regele mallurilor” Iulian Dascalu. In urma unei plangeri a lui Zaharia Schrotter, noua oficiali din Primaria Iasi, printre care primarul si un viceprimar, sunt urmariti penal de DNA Bucuresti pentru „tentativa de abuz in serviciu”.

DNA cerceteaza asociarea municipalitatii cu firma lui Iulian Dascalu, Iulius Group, colaborare prin care Primaria a pus la dispozitia investitorului 12 ha teren in centrul Iasiului pentru dezvoltarea proiectului Palas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.