Senatorul PRM Gheorghe Funar a solicitat Biroului Electoral Central (BEC) sa actioneze de urgenta pentru intrarea in legalitate in cazul organizarii alegerilor din 25 noiembrie si sa se renunte la "pregatirile pentru fraudarea primelor alegeri pentru europarlamentarii romani".

Funar sustine, intr-un comunicat remis mediei ieri, ca actiunile Secretariatului General al Guvernului (SGG) pentru achizitionarea programului de calculator necesar scrutinului nu sunt legale.

in raspunsul primit se mentioneaza ca "programele de calculator vor fi utilizate exclusiv in cadrul alegerilor pentru Parlamentul European (PE), urmand ca, pentru celelalte tipuri de scrutin, acestea sa fie achizitionate de Autoritatea Electorala Permanenta". in sinteza, SGG confirma ca pentru alegerea europarlamentarilor romani este incalcata legea, dar in anul viitor ne asigura ca va fi respectata legea, adica respectivul program de calculator va fi achizitionat in urma unei licitatii publice, se precizeaza in comunicat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.