Premierul Calin Popescu Tariceanu doreste sa formeze echipe de lucru cu specialisti din toate partidele parlamentare, cu care sa colaboreze la trei proiecte- bugetul de stat, strategia post-aderare si strategia de dezvoltare durabila, au declarat pentru NewsIn, surse din conducerea PNL.

Tariceanu i-a informat pe membrii Biroului Politic Central al PNL ca doreste sa formeze echipe de lucru cu experti din toate partidele parlamentare pentru a discuta cu acestia pe probleme de buget, startegie post-aderare si dezvoltare durabila, insa, potrivit surselor citate premierul nu a nominalizat persoanele la care se gandeste.

Membri ai BPC sustin totusi ca, in ce priveste bugetul de stat pe 2008, Tariceanu intentiona sa aiba discutii cu presedintele Senatului, Nicoale Vacaroiu, dar si cu presedintii comisiilor parlamentare, in special cei care se afla in fruntea comisiilor specializate pe profil economic.

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a confirmat in acelasi timp astazi, ca a fost consultat de catre premierul Calin Popescu Tariceanu, in calitate de specialist, pe probleme de macro-economie.

Intrebat daca a fost invitat la discutii de catre premier pe tema bugetului de stat de 2008, Vacaroiu a raspuns ca nu, dar ca a avut discutii generale in urma cu doua-trei saptamani. “In urma cu circa doua-trei saptamani am avut discutii generale privind problema bugetului, nu de adoptare, cu principii generale legate de evolutia macro-economica. M-au consultat ca specialist, pentru anul 2008, la discutii participand si Vosganian, si Vladescu”, a afirmat presedintele Senatului, care a adaugat ca proiectul de buget va fi facut de Guvern pe baza programului propriu.

Presedintele Senatului a explicat ca Guvernul are unele previziuni, insa acestea trebuie coroborate. “Asta nu inseamna sa-i spui nu am ce discuta cu tine, esti liberal! Nu e treaba mea sa-i spun cum sa-si faca bugetul, asta e cu totul altceva”, a afirmat Vacaroiu, care a adaugat ca si Puscas a fost consultat ca persoana care a negociat anumite “subtilitati” pe teme comunitare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.