Camera Deputatilor a adoptat ieri un nou amendament ce va fi inclus in Legea referendumului, propus de Eugen Nicolicea, prin care alegerile se amana daca presedintele organizeaza in aceeasi zi referendum. In favoarea proiectului s-au declarat 164 de deputati – cei ai PSD, PNL, PRM, UDMR si PC.
Nicolicea a amendat una dintre propunerile de modificare ale Legii referendumului considerate neconstitutionale de Curtea Constitutionala (CCR), intrucat ii interzicea sefului statului sa faca referendum cu trei luni inainte sau dupa orice fel de alegeri. Dupa parerea lui Nicolicea, articolul a fost reformulat de el in asa fel incat sa nu-i ia sefului statului dreptul de a organiza referendum, asa cum ar fi decis si CCR. In consecinta, in viziunea deputatilor, mai putin cei ai PD si PLD, precum si a peremistului stefan Baban si a Monalisei Galateanu de la PSD, daca se stabileste organizarea unui referendum national in aceeasi zi cu alegerile, acestea se amana. Camera Deputatilor este camera decizionala pentru acest proiect care, potrivit democratului Daniel Buda, va fi atacat de PD din nou la CCR. Democratii au acuzat faptul ca, prin introducerea amendamentului Nicolicea, se contravine limitelor sesizarii prin decizia CCR. Altfel spus, Comisia nu trebuia sa dezbata si alte aspecte decat cele asupra carora s-a pronuntat Curtea, a subliniat deputatul PD Daniel Buda.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.