Candidatul independent la Primaria Capitalei Ralu Filip este preocupat de soarta bucurestenilor in cazul unui cutremur.

Pornind de la avertizarea privind un posibil cutremur in 2007, Ralu Filip spune ca, daca va castiga alegerile, va realiza o evaluare a scolilor, gradinitelor, liceelor si spitalelor de copii din punct de vedere al riscului seismic. "Trebuie asigurata in primul rand viata copiilor. Exista programul de reabilitare a sistemului educational cu finantare BEI la care voi adauga aceasta corectie: trec pe primul loc evaluarea, respectiv ce scoli, gradinite, licee trebuie consolidate", explica Ralu Filip. Pasul al doilea, spune el, este asigurarea conditiilor de igiena in aceste institutii.

PERICOL.

Cum nimeni nu ia in seama curentii vagabonzi care scapa dintre sinele tramvaielor si metroului, el atrage inca o data atentia asupra pericolului pe care acestia il reprezinta pentru structurile de beton armat ale blocurilor si pentru conductele de apa si gaze. Potrivit lui Ralu Filip, acesti curenti dizolva anodic tot ce este metal, in cazul blocurilor de locuinte, slabeste structurile, facandu-le vulnerabile la seisme. "Oferta mea este realizarea unei expertize tehnice din care sa rezulte unde actioneaza acesti curenti si ce solutii de rezolvare avem", spune candidatul independent.

LIPSA DE RESPECT.

O alta nemultumire a lui Ralu Filip este legata de lipsa de respect fata de bucuresteni, care, atunci cand ploua, nu sunt protejati in statiile de transport in comun. Pentru a pune capat acestei situatii, el sustine ideea realizarii unui concurs public pentru un proiect de statie care trebuie sa asigure, pe de o parte, protectia oamenilor, iar, pe de alta parte, sa se incadreze in aspectul orasului. "Nu costa mult. Sunt adeptul concursurilor publice pentru ca nu sunt eu arhitectul orasului. E bine sa ai de unde alege. Pot fi proiecte pentru statii de autobuz, tramvai sau metrou usor", conchide Ralu Filip.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.