Presedintele interimar al PD, Emil Boc, a afirmat ieri ca, atata cat va depinde de el, va sustine din toate puterile proiectul autostrazii "Transilvania". "Constructia va continua, nu va fi blocata, proiectul nu va fi inghetat", a declarat Boc. Reamintim ca intr-o emisiune a postului tv Realitatea, Calin Popescu-Tariceanu a declarat ca programul de construire a autostrazii Brasov-Bors va fi finantat in functie de banii pe care-i va avea statul dupa suportarea proiectului privind coridorului IV paneuropean.

Premierul a invocat pozitia UE in acest sens, afirmand ca pentru dezvoltarea tarilor din estul si centrul Europei, coridorul IV (Bucuresti - Pitesti - Ramnicu Sarat - Sibiu - Lugoj - Arad - Timisoara) este prioritar. In ceea ce-l priveste, Emil Boc nu considera ca discutia asupra primei prioritati este necesara, deoarece "pentru coridorul IV este asigurata sursa de finantare", mentionand ca va supune problema discutiei in cadrul Aliantei PNL-PD. "Este adevarat, sunt 91 de milioane de euro care trebuiesc sa fie gasite in contul lucrarilor de anul trecut, pentru ca lucrarea a fost demarata din motive electorale mai repede decat exista resursa bugetara. Din acest motiv, ritmul proiectului nu poate fi precizat, insa constructia nu va fi suspendata sau inghetata", a punctat Boc. Reamintim ca Banca Europeana de Investitii a anuntat ca nu poate finanta proiectul, deoarece contractul a fost atribuit firmei Bechtel fara licitatie. Autostrada "Transilvania" costa 2,2 miliarde de euro, va avea 415 kilometri si va fi gata, potrivit contractului, in anul 2012.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.