Scrutinul pentru Parlament ar putea avea loc in iunie 2008, simultan cu "localele"
Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ieri ca exista posibilitatea organizarii alegerilor parlamentare odata cu cele locale din iunie 2008. Conservatorii saluta propunerea, peremistii se opun, iar democratii isi exprima indoiala.

Tariceanu s-a declarat nemultumit de ritmul in care se dezbate in Parlament proiectul votului uninominal si a cerut partidelor sa urgenteze aprobarea acestei legi. Intrebat daca Guvernul isi va asuma raspunderea pentru votul uninominal, liderul PNL a spus ca exista si aceasta posibilitate. "Exista aceasta posibilitate, dar ar fi normal ca aceasta lege sa se bucure de o dezbatere la care toate partidele sa poata participa. Exista si posibilitatea care a fost evocata deja, sa organizam alegerile locale cu cele parlamentare, la finele sesiunii de anul viitor, in iunie. E o decizie care nu a fost luata, dar ar trebui sa se tina cont de aceste constrangeri de timp", a spus Tariceanu, conform Mediafax. PC sustine ca desfasurarea alegerilor parlamentare simultan cu cele locale ar fi un lucru bun, avand in vedere ca vor fi diminuate costurile legate de organizarea lor si ar fi evitata posibilitatea ca unii primari alesi sa renunte la aceste functii pentru a candida la Parlament. In opinia lui Codrut Seres, avantajul ar fi acela ca romanii ar merge la urne o singura data, nu din trei in trei luni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.