Intre Ion Iliescu si Mircea Geoana s-a produs ruptura definitiva. Filialele PSD s-au grupat de-o parte si de cealalta si se vorbeste despre scindarea partidului in 2008.

Conflictele din PSD au defulat ieri, aruncind partidul in haos. Iliescu si Geoana au avut din nou un schimb de replici dure, acuzindu-se reciproc de “tradare”. De la Constanta, Iliescu a lansat inca un atac dur la adresa lui Geoana si a gruparii din jurul acestuia: “Oamenii se aduna, se unesc intr-un partid in jurul unor valori, asta ii uneste, nu teama de biciul sefului. Asta e o mentalitate primitiva a unora care nu prea stiu ce este aia politica si care nu au fost prezenti in marile batalii care au construit democratia post-revolutionara in Romania, au venit la placinte. Ma refer si la Geoana si la cei din jurul lui, oameni care nu au fost in politica, au venit dupa anul 2000 cind se rezolvasera problemele si acum ei vin sa faca ordine intr-un partid care s-a cladit cu atita truda si cu contributia unor oameni solizi, seriosi, si ei vin si impun niste reguli pentru jocuri de copii sau pentru niste oameni primitivi, care nu stiu ce este acela partid, care cred ca in partid se inregimenteaza ca la cazarma, e un comandant sef care da dispozitie si toti se inclina, nu?”

Geoana i-a dat replica, spunind ca Iliescu este “lider de grup parlamentar la fara frecventa” si ca este “tradator”, deoarece a votat pentru sustinerea guvernului Tariceanu. “Aceste declaratii nu il onoreaza pe Ion Iliescu. Un partid se bazeaza pe valori impartasite, dar si pe o disciplina consimtita si pe o ierarhie confirmata prin alegeri in partid”, a mai afirmat Geoana.

Razboiul Geoana-Iliescu s-a extins la nivelul intregului partid, filialele PSD anuntindu-si sprijinul pentru Iliescu sau, respectiv, pentru Geoana, in functie de preferinte sau de interese. Pina ieri dupa-amiaza, scorul era echilibrat: 8 filiale pro-Iliescu, 9 pro-Geoana, cu mici fluctuatii pe parcursul zilei - de exemplu, organizatia Iasi, condusa de Gheorghe Nichita, de dimineata si-a exprimat sprijinul pentru cauza celor propusi pentru excludere, iar peste citeva ore a revenit, spunind ca sustine punctul de vedere al lui Mircea Geoana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.