Liderul PSD a inceput procedura de excludere din partid a celor care au votat impotriva motiunii .

Mircea Geoana si vicepresedintii care ii sunt fideli au decis, ieri, sa le retraga sprijinul politic lui Ion Solcanu, Razvan Theodorescu, Alin Teodorescu si Dan Mihalache pe motiv ca au declarat ca nu vor vota motiunea. Geoana a mai spus ca la sedinta Comitetului Executiv National de la Brasov, de maine, va fi validata aceasta decizie. La Brasov, pesedistii vor analiza si modul in care au votat parlamentarii PSD, si se vor demara procedurile de excludere din partid pentru toti cei care au votat impotriva motiunii.

Mircea Geoana a mai spus ca lui Ion Iliescu ar trebui sa-i fie rusine pentru ca a primit aplauze de la liberali in momentul in care a votat. Fostul presedinte a votat cu spatele la sala, pentru ca votul sau sa nu fie urmarit de pesedisti.

"Sa vad pana unde ii duce mintea", a fost reactia lui Ion Iliescu cand a fost intrebat daca se asteapta la sanctiuni impotriva sa. Presedintele de onoare al PSD a spus ca astfel de sanctiuni "nu sunt deloc intelepte" si a avertizat asupra unei lupte interne care ar dauna partidului. Iliescu nu a vrut sa se pronunte asupra necesitatii unui congres extraordinar care sa lamureasca apele in PSD, dar a criticat dur "masurile in spirit cazon" decise de Geoana.

"Asa ceva nu poate fi acceptat intr-un partid cu vocatie democratica", a afirmat Iliescu, adaugand ca "impunerea cazona a unei discipline de partid "poate submina PSD".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.