Deputatii s-au adunat sporadic, ieri, pentru a lucra in comisiile de specialitate, multi preferand sa plece spre circumscriptii dupa dezbaterile prelungite de miercuri asupra motiunii de cenzura initiata de PSD.Singurii care au avut un program conform celui aprobat de Biroul Permanent au fost deputatii-juristi care au dezbatut, pe fond, trei proiecte legislative: modificarea legii privind organizarea judiciara, ratificarea Conventiei referitoare la masurile privind protectia copiilor, actul normativ privind interdictia instrainarii, timp de zece ani, a unor imobile.

Primul dintre ele, initiat de deputatul PSD Victor Ponta, propune ca magistratii care au dat examen pentru numirea ca judecatori si procurori si au renuntat, ulterior, la aceasta calitate din motive obiective, sa nu il mai sustina in eventualitatea revenirii. Proiectul a fost insa amanat pentru saptamana viitoare, pe motiv ca multi dintre deputatii-juristi si-au manifestat dorinta de a depune amendamente. In schimb, au fost adoptate reglementarile privind protectia copiilor si s-a pastrat termenul de zece ani ca interdictie de instrainare a imobilelor nationalizate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.