Mai multi membri PSD au fost amenintati cu excluderea din partid, in cursul zilei de ieri, dar acestia au reactionat la imediat la declaratiile lui Mircea Geoana, spunand ca se considera nevinovati, dupa cum informeaza Realitatea.

Deputatul PSD Dan Mihalache a sustinut ca nu a facut niciodata declaratii ostentative despre motiune, asa cum a fost acuzat de liderul PSD. "Eu nu am spus niciodata ca pun in discutie aceasta motiune, dimpotriva am fost chiar co-autor al textului. Cel putin partea de politica externa imi apartine integral", a precizat Dan Mihalache.

Deputatul sustine ca discutia pe tema motiunii este numai un pretext al conducerii PSD pentru a-l exclude din partid. "Intrebati-l pe domnul Geoana ce declaratii am facut eu. Am fost aseara la Realitatea TV si am explicat anumite lucruri care tineau de motiunea de cenzura si de sprijinul guvernului. Daca domnul Geoana a cautat un pretext pentru a scapa de mine si pentru a se rafui cu mine, pentru ca mie asa mi se pare, si-a gasit prost pretextul. Trebuia sa-si gaseasca altul", este de parere Mihalache.

Deputatul PSD considera ca Ion Iliescu nu a fost sanctionat pentru ca a votat impotriva motiunii deoarece "Mircea Geoana si cativa apropiati ai sai din conducerea partidului" nu au avut suficient curaj. "Mircea Geoana prefera sa se rafuiasca cu noi decat sa-l puna in discutie pe domnul Iliescu", a precizat Dan Mihalache.

Razvan Theodorescu se apara spunand ca intotdeauna a facut declaratii despre ce va face si ce gandeste. "Am crezut ca un om de statura mea intelectuala trebuie sa spuna ce gandeste, ma bucur ca sunt si tineri care sunt de aceeasi parere", si-a explicat el gestul. "Statutar, cei din conducere au perfecta dreptate, nu insa si din punct de vedere moral, al inteligentei", a adaugat senatorul.

"Sunt exclus dintr-un partid la care am tinut si am fost onorat sa intru in el. Nu am regrete si ma voi intoare de indata ce actuala conducere nu va mai fi", a spus acesta.

Theodorescu considera ca daca s-au luat astfel de masuri, e clar ca partidul "a ajuns intr-o fundatura". "Am stat departe de miscarile de culise. Eu n-am facut declaratii doar ca membru de partid, ci si ca academicianul Razvan Theodorescu. Privesc situatia cu serenitate. Conducerea PSD este disperata in momentul de fata", a declarat acesta.

In ceea ce priveste faptul ca Ion Iliescu nu a fost propus pentru excludere, in ciuda votului sau negativ, Theodorescu considera ca Mircea Geoana este totusi un diplomat si nu va exclude chiar fondatorul partidului.

Si deputatul Alin Teodorescu se considera nevinovat. "N-am facut nicio declaratie impotriva motiunii, pur si simplu am publicat - cu doua zile inainte - un articol in care spuneam ca indiferent daca motiunea trece sau nu, PSD intra infrant in campania pentru europarlamentare", sustine Alin Teodorescu. "Sunt onorat de atentia care mi se da. Conducerea este acum in mainile unor cercuri de interese care nu au legatura cu politica", a mai declarat acesta.

Deputatul considera ca acum PSD cauta vinovati pentru esec, in conditiile in care motiunea nu avea oricum sanse de reusita.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.