Motiunea de cenzura a fost introdusa intr-un moment nepotrivit, in conditiile in care actualul Guvern incearca sa deschida perspective strategice in mai multe domenii, a declarat, ieri, in plenul legislativului, presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), Marko Bela.
Potrivit liderului Uniunii, UDMR nu va vota motiunea de cenzura, apreciind ca argumentele “insirate” de contestatarii actualului Cabinet sunt fie “subrede”, fie nu vizeaza actualul guvern ci pe cel de dinaintea restructurarii, sau toate guvernele anterioare, inclusiv cele formate de PSD sau de predecesorii lor.”Lipsa de strategie in domeniul dezvoltarii structurale, al sanatatii, al invatamantului, agriculturii sau reformei justitiei si administratiei caracterizeaza toate guvernele si, paradoxal, tocmai acest guvern incearca sa deschida perspective strategice cel putin in unele domenii”, a aratat Marko Bela. Presedintele UDMR a aratat ca semnatarii motiunii “au dreptate cand spun ca fac o critica de stanga a unui program de dreapta”.”Apreciez sincer aceasta abordare. Eu insumi as propune o dezbatere asupra situatiei actuale plecand de la doctrine, dar trebuie sa va intreb: v-ati uitat in jur atunci cand ati nascut acest argument al clarificarilor doctrinare? Credeti sincer ca aceasta este problema cheie a perioadei actuale?”, s-a intrebat retoric liderul UDMR..


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.