Conservatorii nu vor face parte dintr-un Guvern de uniune nationala, in cazul in care motiunea de cenzura initiata de PSD la adresa Cabinetului Tariceanu va fi adoptata, a declarat, marti, presedintele Consiliului Executiv al partidului, Codrut Seres.
”Decizia politica a PC este ca nu va face parte dintr-un astfel de Guvern de uniune nationala”, a afirmat Seres. El a reamintit faptul ca, in repetate randuri, conservatorii au propus, ca posibila solutie a iesirii din criza, un guvern de tehnocrati.”Nu credem intr-un Guvern de uniune nationala pentru ca este tot un guvern politic. Din pacate, partidele au dovedit ca nu sunt capabile sa constituie un astfel de Guvern de uniune nationala nici in trecut. De altfel, un Guvern de uniune nationala ar reprezenta o solutie de criza pentru Romania in aceste zile”, a declarat Seres.

In opinia liderului PC, nici PRM nu s-ar putea afla intr-un guvern alaturi de UDMR, ceea ce ar limita posibilitatea formarii unui executiv de uniune nationala.Intrebat daca intre liderii PC si cei ai altor partide parlamentare ar fi existat negocieri pe aceasta tema, Seres a afirmat ca nu are cunostinta despre astfel de demersuri. ”In orice caz, daca au avut loc, ele nu au fost supuse deciziei forurilor de conducere ale partidului, Biroului Politic sau Biroului Permanent, ca atare, chiar daca au existat, nu le putem cataloga ca fiind altfel decat strict informale si nu sunt dublate de o decizie politica in acest sens”, a spus el. In privinta motiuni de cenzura, Seres a afirmat ca PC ramane consecvent principiilor sale si nu va vota documentul si a motivat ca in acest moment 'nu exista un proiect politic clar' care sa lamureasca ce se va intampla in eventualitatea adoptarii motiunii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.