Supararea PIN tine de sigla formatiunii - ursul carpatin - care nu va putea fi imprimata pe buletinele de vot la europarlamentarele din 25 noiembrie, potrivit unei hotarari de guvern pe care Cabinetul lui Calin Popescu Tariceanu refuza sa o completeze. in aceste conditii, PIN s-a plans de persecutie politica, a criticat neprofesionalismul Executivului si a amenintat cu blocarea alegerilor pentru Parlamentul European.

Avertismentul PIN: formatiunea va ataca Guvernul in contencios administrativ, cu posibilitatea ulterioara a blocarii procesului electoral, se arata intr-un comunicat al formatiunii. Redistribuirea vinei catre Guvern vine dupa ce inalta Curte de Casatie si Justitie a respins deja plangerea formulata de PIN fata de o hotarare a Biroului Electoral Central, respingandu-se imprimarea "ursului carpatin".

Potrivit lui Gusa, doleanta PIN nu ar da prea mare bataie de cap Guvernului. Acesta ar putea sa remedieze "greseala" care poate perturba procesul electoral prin completarea programului calendaristic si oferirea posibilitatii PIN de a-si tipari sigla pe buletinele de vot.