Presedintele PD, Emil Boc, a anuntat, astazi, ca "ne indreptam" spre un Guvern de uniune nationala daca va fi adoptata motiunea de cenzura, in conditiile in care PNL a respins ideea refacerii Aliantei. Liderul democrat a mai precizat ca PD va vota la vedere motiunea de cenzura, dupa cum informeaza NewsIn.

Emil Boc a declarat, ieri, la finalul Biroului permanent national al PD, ca formula guvernamentala care pare sa se contureze in cazul adoptarii motiunii de cenzua este Guvernul de uniune nationala, cu mandat limitat, pe anumite legi si proiecte europene, care va gestiona tara "pana la viitoarele alegeri".

PD este de parere ca formula uniunii nationale la guvernare nu poate fi detaliata decat dupa ce presedintele Traian Basescu va initia consultarile cu celelalte partide, dupa dezbaterea motiunii de cenzura, si dupa ce va fi desemnat un premier.

Liderul democratilor a mai anuntat ca liderii formatiunii au decis sa voteze motiunea initiata de PSD si a precizat ca senatorii si deputatii PD o vor vota la vedere. Boc a mai precizat ca, din perspectiva PD, votul la vedere nu este anticonstitutional si a mai fost folosit pana acum de Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.