Liderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputatilor, Marton Arpad, a declarat ieri, pentru A.M.Press, ca daca motiunea de cenzura depusa de PSD, (ce urmeaza a fi dezbatuta maine in plenul Parlamentului - n.r.), va fi adoptata, atunci formatiunea condusa de Marko Bela va fi deschisa negocierilor pentru formarea unui nou guvern, atata timp cat in programul de guvernare se vor putea regasi si interesele comunitatii maghiare. Potrivit lui Marton Arpad, UDMR ar fi dispus sa creeze o alianta de guvernare, alaturi de PD si PSD.

“Am vazut ca motiunea de cenzura nici nu a fost discutata in Parlament si deja liderii PD si PSD au inceput negocierile pe ministere. Personal, nu cred ca Guvernul Tariceanu va cadea miercuri, dar daca acest lucru se va intampla, atunci noi vom lua in calcul orice fel de colaborare politica, mai putin una cu PRM sau cu alte partide politice de genul PRM-ului. O guvernare a UDMR alaturi de PD si PSD este teoretic posibila, dar in practica, noi vom dori sa ne regasim in programul de guvernare. Constituirea unei formule guvernamentale nu este un lucru chiar atat de simplu”, a spus deputatul UDMR.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.