Calin Popescu Tariceanu, copresedintele Aliantei PNL-PD, a declarat miercuri seara la GDS ca autoritatile pesediste "fac pregatiri pasive de frauda".
"Paralela cu situatia din Ucraina nu este deloc exagerata", a spus Tariceanu, afirmand ca, din informatiile pe care le au candidatii Aliantei in toate judetele, PSD va folosi clasica metoda de fraudare cunoscuta generic sub denumirea "suveica".
"Este un sistem foarte simplu, pe care l-au folosit si la alegerile locale si se va aplica si acum.

Oamenii PSD primesc la intrarea in sectia de vot buletinul de vot gata stampilat, dupa care intra in sectie si primesc si buletinul de vot alb. Intra in cabina, se fac ca voteaza, dar la iesire baga in urna buletinul primit la usa, in vreme ce in buzunar le ramane buletinul alb, cu care se duc si voteaza la alta sectie si tot asa. De altfel, ati vazut si dumneavoastra ca presa a scris despre disparitia suspecta a zeci de mii de buletine de vot de la tipografii", a declarat Tariceanu.
In plus, a afirmat liderul Aliantei, "foarte multi presedinti ai sectiilor de vot sunt membri PSD". "Noi vom avea cate un reprezentant al Aliantei in fiecare sectie din tara, avem si intelegeri de colaborare cu alte partide, cu ONG-uri, mai mult nu putem face", a spus oarecum pesimist Tariceanu.

Guvernul Aliantei va cuprinde liderii marcanti ai PNL si PD

Tariceanu a vorbit la GDS, in calitatea sa de premier desemnat in cazul unei victorii, despre componenta viitorului Executiv, precizand ca acesta va fi un guvern politic. "Cei mai importanti lideri ai PNL si PD vor ocupa portofolii", a spus Tariceanu, declarand ca "a hotarat cu Traian Basescu sa nu puna pe hartie nici un nume, pentru ca ar fi inceput jocurile de culise si lupta interna intre cei care si-ar fi dorit sa intre in guvern si cei care vor intra cu siguranta si acest lucru ar fi pus in pericol campania electorala".

Tariceanu va ramane alaturi de Basescu

De asemenea, Calin Popescu Tariceanu a spus ca "atata vreme cat el este presedintele PNL va ramane alaturi de Traian Basescu in Alianta", chiar si in eventualitatea unui esec la alegeri. Comentand propunerile facute de PSD pentru participarea PNL la un guvern de larga coalitie, Tariceanu a afirmat ca "el si Basescu au o atitudine identica: mergem inainte impreuna si la bine, si la rau - castigam alegerile, ramanem impreuna, pierdem alegerile, ramanem impreuna". "Atata vreme cat eu voi conduce PNL, ruperea aliantei nu se va intampla si nici participarea la guvernarea de larga sau restransa coalitie a PSD. Cozmanca poate sa spuna ca ar exista unii si altii in PNL care ar vrea sa guverneze cu PSD. Eu cred ca vremea aventurilor a trecut si un asemenea gest ar fi o miscare de sinucidere politica pentru oricine l-ar face", a mai spus liderul PNL.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.