Liberalii si-au pierdut orice simt al realitatii. Dupa o guvernare ineficienta care nu a excelat decat prin scandaluri si nereusite, liderii PNL afiseaza o aroganta nejustificata in relatia cu celelalte partide si cu electoratul.
In ciuda evidentei slabelor performante a ministrilor obedienti dar nu competenti si eficienti, ca Tudor Chiuariu si Decebal Traian Remes, liberalii vorbesc in continuare de buna guvernare, de cresterea economica si de realizarile Cabinetului Tariceanu. Pe plan politic, orbiti de putere, liderii PNL sunt gata de orice pentru a ramane la guvernare si refuza sa vada faptul ca Guvernul Tariceanu beneficiaza doar de un sprijin ultraminoritar in Parlament. Nici in sondaje partidele aflate la guvernare nu stau mai bine. PNL se indreapta incet dar sigur spre pragul electoral, pierzand din electoratul traditional, nemultumit de ruperea liderilor de bazinul electoral. PNL este o barca ce pluteste in deriva, fara lideri credibili, carismatici care sa poata sa-l ridice, fara o strategie si o vziune orientata catre viitor. Lipsa unui leadership puternic si al unei actiuni fundamentate programatic s-a simtit si in alcatuirea listei pentru Europarlament. A fost nevoie de un economist cu experienta si imagine buna si de fosta consiliera a Presedintelui, oameni din afara partidului pentru a compensa inexistenta unor varfuri de lance veritabile.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.