Episcopul Laszlo Tokes, candidat independent la scrutinul europarlamentar, a declarat ca, in caz ca va fi ales, va adera probabil la grupul Partidului Popular din Europa si va sustine valorile crestine ale continentului, care trebuie sa renasca in spiritul traditiei crestine.
In prima zi de dupa termenul final de depunere a candidaturilor pentru europarlamentare si inainte de a se lansa in campania electorala, episcopul Tokes a convocat, joi, o conferinta de presa. Cele “patru elemente ale ordinii de valori” care il caracterizeaza pe episcop au fost precizate ca fiind: elementul national, elementul crestin, elementul transilvanean minoritar si democratismul.”Eu cred ca nu este necesar sa mai detaliez aceste valori”, a spus episcopul. El considera ca nu se poate face abstractie de calitatea sa de om al bisericii, pentru care “a face politica inseamna un serviciu cu caracter moral”, in spiritul caruia va incerca sa reprezinte interesele tarii noastre, membru al Uniunii Europene, si in special ale comunitatii maghiare din Romania. Chiar daca inca este prea devreme sa vorbeasca despre proiectele pe care le-ar initia si sustine in Parlamentul European, episcopul Tokes a declarat ca, in tot cazul, o cauza continentala ar putea fi crearea unui sistem de aparare a intereselor si drepturilor minoritatilor in intreaga Europa.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.