Comisia privind elaborarea Codului electoral nu a reusit sa se intruneasca ieri, dupa sedinta Parlamentului consacrata citirii motiunii de cenzura a PSD, din lipsa de cvorum, membrii acesteia urmand sa fixeze saptamana viitoare o data pentru continuarea dezbaterilor asupra proiectului Legii privind introducerea votului uninominal.
Membrii Comisiei electorale au decis miercuri ca se vor intruni joi, imediat dupa sedinta Parlamentului, dar, dupa mai bine de 30 de minute de la incheierea plenului reunit al Senatului si Camerei Deputatilor, la Comisia pentru elaborarea Codului electoral nu s-au prezentat decat patru deputati si un senator, numar insuficient pentru inceperea lucrarilor. Dornici de continuarea dezbaterilor articolelor proiectului de lege privind introducerea votului uninominal nu au fost decat deputatii PNL Mihai Voicu (presedintele Comisiei electorale - n.r.) si Dan Motreanu, deputatul PD Valentin Iliescu, deputatul UDMR Marton Arpad si senatorul PRM Verginia Vedinas.Acestia nu au reusit sa stabileasca data urmatoarei sedinte a Comisiei pentru Cod electoral, pe motiv ca programul Parlamentului pe saptamana viitoare este decalat din cauza deschiderii anului universitar, urmand ca marti sa fie program de luni, cu Birou Permanent si plen, dupa-amiaza.

Parlamentarii nu se pot intruni in Comisie nici miercuri, deoarece in acea zi se dezbate motiunea de cenzura initiata PSD, iar pentru joi exista 'slabe sperante pentru cvorum', avand in vedere ca parlamentarii din teritoriu au program de comisii pana la pranz, iar dupa-amiaza se indreapta catre circumscriptii. Desi Parlamentul se afla de o luna in sesiune parlamentara, Comisia electorala nu a reusit sa discute si sa voteze decat 12 articole din cele 56 cate are Legea votului uninominal. Ritmul lent al discutarii acestei legi a fost determinat de absenta parlamentarilor de la lucrarile acestei comisii, care a determinat fie suspendarea lucrarilor din lipsa de cvorum, fie neinceperea sedintei din cauza neintrunirii cvorumului necesar pentru inceperea lucrarilor. O alta problema a senatorilor si deputatilor din cadrul acestei comisii este aceea ca de cele mai multe ori ei participa la alte activitati in paralel cu sedintele Comisiei pentru elaborarea Codului electoral.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.