Deputatul PSD Radu Podgorean considera ca Mircea Geoana are mai curand "manifestari autoritariste de inspiratie satrapica decat aptitudini de lider politic". Podgorean pune sub semnul intrebarii motiunea de cenzura si sustine ca un congres al partidului ar trebui sa clarifice situatia interna.

Podgorean, eurodeputatul PSD care anterior si-a retras candidatura pentru PE, a adresat, astazi, o scrisoare deschisa catre social-democrati, in semn de protest fata de decizia lui Geoana de a-l exlude pe Mihalache de pe lista candidatilor pentru europarlamentare.

"Sunt consternat sa aflu ca, un coleg de partid, domnul Dan Mihalache a fost exclus de pe lista pentru alegerile europarlamentare ca pedeapsa pentru ca a cutezat sa isi manifeste public intelegerea pentru gestul meu de a ma retrage de pe lista europarlamentarelor. Reactia domnului Geoana dovedeste ca domnia sa are mai curand manifestari autoritariste de inspiratie satrapica, decat aptitudini de lider politic", se arata in textul scrisorii, dupa cum informeaza NewsIn.

Radu Podgorean vorbeste de asemenae, despre o criza manageriala prin care trece PSD si critica vehement modul in care a fost gestionata depunerea motiunii de cenzura si modul in care sunt luate deciziile in partid. Deputatul PSD il acuza in acelasi timp pe Mircea Geoana, ca a compromis imaginea de partid modern pe care PSD a tot incercat sa o construiasca, printr-o distantare de defunctul PCR, unde libertatea de opinie era suprimata.

"Forta unui adevarat lider politic trebuie sa stea in capacitatea sa de a convinge, de a se face urmat nu din teama, ci din impartasirea liber consimtita a proiectului sau politic. Membri partidului pot fi sanctionati, dar electoratul nu", a tinut sa precizeze deputatul PSD, Radu Podgorean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.