Daniel Daianu, candidat al PNL la alegerile europarlamentare nu a facut politie politica, desi a fost ofiter al Directiei de Informatii Externe, a decis ieri CNSAS.

Potrivit unor membrii ai Colegiului, cazul lui Daianu a fost luat in discutie dupa ce acesta a fost propus de PNL pe lista de candidati la europarlamentare, informeaza NewsIn.

In acest sens, CNSAS a cerut de la SIE fisa de ofiter a lui Daianu din care ar reiesit, potrivit acelorasi informatii, ca politicianul nu a facut in cadrul Securitatii, decat analiza economica.

Intrucat nu au existat dovezi cu privire la eventuale actiuni de politie politica, Daianu a primit verdict de necolaborare in unanimitate. Aceleasi surse au mai precizat pentru NewsIn ca in perioada urmatoare, vor incepe verificarile si asupra celorlalti candidati la PE.

Fostul consilier prezidential Renate Weber si fostul ministru al finantelor Daniel Daianu sunt cei care ocupa primele doua pozitii ale listei candidatilor PNL pentru Parlamentul European.

Presedintele liberal, Calin Popescu Tariceanu, a declarat saptamana trecuta ca statutul de fost ofiter DIE al lui Daniel Daianu, nu reprezinta o problema pentru partid, intrucat candidatul PNL pentru Parlamentul European nu a colaborat cu Securitatea si nu a facut politie politica.

Liderul PNL a mai adaugat ca, in cazul lui Daniel Daianu nu a fost vorba de colaborare cu Securitatea pentru ca acesta a recunoscut ca a lucrat in DIE ca analist politc, "ceea ce e cu totul altceva".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.