"Ne-am saturat de dictatura de la centru"

Desi Iliescu si Nastase incearca sa dea impresia ca apele s-au linistit in PSD inaintea congresului si ca partidul s-a grupat disciplinat in jurul celor doi mari lideri de la centru, filialele judetene sunt departe de a se fi calmat si pregatesc mocnit revolta impotriva dictaturii conducerii de la Bucuresti. Astfel, sambata, la PSD Dolj s-a intamplat un lucru nemaivazut pana acum in partid: presedintele filialei impus de la Bucuresti a fost impiedicat de propria organizatie sa mai candideze pentru aceasta functie.

In sedinta Conferintei PSD Craiova, cu majoritate covarsitoare de voturi, s-a decis ca presedintele PSD Dolj, fostul prefect, actual deputat Ion Calin, impus cu de-a sila de Octav Cozmanca in fruntea organizatiei, sa nu aiba nici macar dreptul de a participa la sedinta de alegeri a organizatiei judetene care va avea loc in 9 aprilie. In consecinta, Ion Calin nu va putea sa candideze pentru un nou mandat de presedinte al filialei. Sub ochii lui Mircea Geoana, trimis de la Bucuresti sa asiste la sedinta, pesedistii doljeni au declarat raspicat ca de acum inainte nu vor mai accepta oameni "parasutati" in organizatie de la Bucuresti.

"Ne-am saturat sa ni se spuna de la Bucuresti ce sa facem si pe cine sa alegem. Organizatiile judetene nu mai accepta dictatul de la centru", ne-a declarat fostul deputat Eugen Arnautu, unul dintre liderii organizatiei doljene. Acesta a spus ca Ion Calin a fost impus la presedintia filialei impotriva vointei membrilor si ca respingerea lui de catre pesedisti este semnalul dat conducerii de la Bucuresti ca nu se mai accepta asemenea lucruri. "De acum inainte deciziile le luam noi", spun pesedistii doljeni, care au anuntat ca vor propune la congresul din aprilie ca toate deciziile majore care privesc soarta partidului sa fie luate prin vot de organizatiile judetene, nu intr-un cadru restrans intr-un birou la Bucuresti intre Iliescu si Nastase.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.