Dezbaterile la uninominal sint din nou blocate. UDMR, PRM si PSD nu accepta ca delimitarea colegiilor sa fie facuta de specialisti.
Blocajul este din cauza unui amendament UDMR, care vizeaza trasarea si delimitarea directa in corpul legii a colegiilor uninominale. PSD si PRM s-au raliat autorilor amendamentului si nu au acceptat continuarea dezbaterilor decit in situatia in care acesta ar fi fost adoptat. Cum PNL, PD si PC s-au opus, sedinta s-a terminat inainte de termen.

Liberalii si democratii sustin ca, in cadrul acordului politic parafat in luna august, inainte de inceperea dezbaterilor s-a convenit ca delimitarea colegiilor uninominale sa se legifereze prin hotarire de guvern, dupa ce, in prealabil, o echipa de specialisti ar fi efectuat operatiunile tehnice de delimitare a colegiilor uninominale. Explicatia introducerii amendamentului si a refuzului de a continua dezbaterile a dat-o Marton Arpad: „Nu vom vota o lege in care nu stim ce colegii se vor inventa pentru eliminarea minoritatii maghiare din Parlament“. Parlamentarii PSD si PRM sustin de asemenea ca nu voteaza fara o perspectiva clara asupra colegiilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.