Senatorul PSD Ion Iliescu a declarat, sambata, la Piatra Neamt, ca ministrul Justitiei, Monica Macovei, are "un comportament arbitrariu si abuziv" si ca "incalca in mod flagrant principii pe care le promova atunci cand apartinea societatii civile", transmite corespondentul Mediafax. Iliescu, care a facut aceste declaratii la Conferinta judeteana a PSD Neamt, a afirmat ca nici unul dintre ministrii care au detinut portofoliul Justitiei pana in prezent "nu si-a permis sa mearga sa-i mustruluiasca pe membrii CSM sau sa se ocupe de PNA si Parchet" si ca Monica Macovei nu avea dreptul constitutional sa faca asa ceva.

Referindu-se la Raportul Freedom House, senatorul PSD a sustinut ca Monica Macovei a fost bursiera a acestei organizatii si ca, din aceasta cauza, faptul ca a apelat la serviciile acestui "ONG american" este un lucru imoral si incompatibil cu functia pe care o detine in prezent. El a apreciat ca Freedom House are o viziune care nu prea concorda cu realitatile europene si ca reprezentantii organizatiei au analizat "o realitate pe care nu o prea cunosc". Iliescu a mai spus ca aceste initiative ale ministrului Macovei sunt "o actiune agresiva impotriva structurilor justitiei" si ca acest lucru se intampla dupa ce, in timpul guvernarii PSD, au fost limitate "drepturile si atributiunile ministrului Justitiei la administrarea institutiilor din acest domeniu, si nu la controlul politic sau profesional".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.