Supranumit "avocatul PSD", senatorul social-democrat de Prahova, Antonie Iorgovan, se opune proiectului de lege privind reglementarea situatiei juridice a bunurilor care au apartinut regelui Mihai, document aflat in discutia Comisiei Juridice a Senatului. El pretinde ca suma de 30 de milioane de euro, ce reprezinta evaluarea unora dintre proprietatile ce au apartinut fostului suveran si care ar urma sa-i fie atribuita acestuia, nu are o baza reala de calcul, pentru ca nu s-a stabilit daca acestea au apartinut familiei regale a Romaniei sau ar fi facut parte din domeniile coroanei, care reprezenta, in speta, statul roman.

Solutia avansata de senatorul PSD ar fi "constituirea unei comisii formate din istorici, oameni de arta si specialisti in drept care sa evalueze corect, fara patima si fara partinire, sursele averii Casei Regale a Romaniei pe criterii stiintifice".
Senatorul Antonie Iorgovan a precizat ca-si va sustine acest punct de vedere in Comisia Juridica a Senatului, si va cere retragerea acestui proiect de lege al Guvernului pana la analizarea corecta a situatiei juridice a bunurilor care au apartinut regelui Mihai I.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.