Cristian Adomnitei ales lider al tinerilor liberali

Noul lider al Tineretului National Liberal (TNL) este Cristian Mihai Adomnitei, fiind ales sambata, la Conferinta Nationala a acestei organizatiei. Adomnitei a castigat in fata contracandidatului sau, Cristian Busoi, la o diferenta de 84 de voturi. Conferinta Nationala a TNL a adoptat o rezolutie potrivit careia TNL se declara impotriva primirii in randurile PNL a activistilor fostului regim comunist, precum si a activistilor PSD.

Rezolutia, adoptata in unanimitate, a invocat ca motiv faptul ca fostii activisti de notorietate ai fostului regim comunist si activistii PSD nu pot impartasi valorile liberale. De asemenea, Conferinta Nationala a mai adoptat, tot in unanimitate, o alta rezolutie prin care se prevede ca Biroul Permanent National va realiza o selectie in cadrul membrilor Tineretului National Liberal pentru intarirea secretariatului general si a secretariatelor teritoriale. In acest sens, BPN va elabora un program de pregatire a membrilor TNL pentru a facilita accesul acestora in structurile administratiei europene si va organiza periodic concursuri de proiecte pentru guvernarea liberala, se mai arata in rezolutia adoptata de Conferinta Nationala.

Tariceanu: "Nu va lasati influentati" de seniori

Prezent la conferinta, liderul liberal, Calin Popescu Tariceanu, le-a cerut delegatilor TNL sa-si voteze, in mod liber, conducerea, fara sa se lase influentati de demersurile seniorilor partidului. "Am auzit ca au fost in anumite judete demersuri facute de seniorii partidului in sprijinul si in favoarea unuia sau altuia dintre candidati. Va rog foarte mult nu va lasati influentati sau intimidati de aceste recomandari", a spus Tariceanu, citat de Mediafax. Totodata, liderul liberal le-a cerut delegatilor prezenti sa nu se lase angrenati in jocurile politice ale organizatiilor din care provin. "Uitati-va bine la ei, evaluati-i, si votati cum va spune inima", i-a indemnat presedintele PNL pe tinerii liberali. Tot in sprijinul votului liber s-au exprimat si presedintele organizatiei municipale PNL Bucuresti, Ludovic Orban, precum si fostii presedinti ai TNL, Bogdan Olteanu si Cristian Boureanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.